Succesvolle opening Dutch Food Week in Den Bosch
Prachtig mooi weer, een goed programma, kramen met aantrekkelijke producten en een perfecte organisatie. Geen wonder dus dat enkele duizenden consumenten ‘Voorproeven op de Markt’ in Den Bosch bezochten.
De Dutch Food Week startte op 7 oktober met ‘Voorproeven op de Markt’. De bezoekers werden uitgenodigd om in gesprek te gaan met de ruim 30 aanwezige boeren, telers en tuinders en hun heerlijke producten te proeven. (Nieuwsgierig wie er allemaal met een kraam aanwezig waren? Bekijk het via deze link)
De Dutch Food Week vraagt met honderden activiteiten in heel Nederland een week lang (van 8 tot en met 15 oktober) aandacht voor lekker, gezond en duurzaam voedsel.
Dierlijk of plantaardig?
Tijdens de opening van de Dutch Food Week werden de uitkomsten van de Agrifoodmonitor 2022 gepresenteerd. Daaruit komt naar voren dat Nederlanders ervoor openstaan om zuivel, vlees en eieren te vervangen door plantaardige alternatieven, maar uit hun gedrag blijkt dit niet altijd. Nederlanders missen vooral de capaciteit (kennis en vaardigheden) om met plantaardige alternatieven uit de voeten te kunnen. Ze weten bijvoorbeeld niet goed hoe ermee te koken, recepten aan te passen of een gebalanceerd dieet te volgen. Ook ervaren ze in het algemeen nog nauwelijks sociale druk uit hun omgeving om plantaardige alternatieven te eten.