Lekkere en verantwoorde koekjes van eigen deeg
Iedereen, overal in Nederland en op ieder moment genieten van een koekje van eigen deeg. Dat is de ambitie van koekjesbakker Marijntje van Benthum uit Nijmegen. Opgegroeid tussen de machines en in de winkel van de bakkerijen van haar vader in Oost-Brabant kreeg ze de smaak te pakken en maakte van haar passie haar beroep: De lekkerste koekjes maken volgens eigen recept.
Koekjes met een verhaal bovendien. Zowel haar koekjes als de verpakking moeten ambachtelijk, verantwoord, duurzaam en (als het gaat om de koekjes) vooral ook lekker en bijzonder zijn. Koekjes ‘Van Eigen Deeg’ dus, zoals ze haar bedrijf en haar koekjes noemt.
Bijzondere smaakcombinaties
Het assortiment bestaat inmiddels uit 10 smaken koekjes, deels met smaakcombinaties die je niet iedere dag tegenkomt zoals spicy speculaas, citroen & maanzaad, chili & choco, popcorn & witte choco, vijg & havermout, cranberry & cocos, maar natuurlijk ook de meer bekende smaken als spelt & choco en appel & kaneel. Naast de met boter gemaakte koekjes is er ook een Vegan variant, gemaakt met spelt, sesam en ahornsiroop. De leukste is echter de Circulariekoek; Een koekje gemaakt van gered brood. Op deze manier draagt Van eigen deeg een heel klein beetje bij aan het verminderen van de enorme berg brood die dagelijks wordt weggegooid.
Verpakking van plantenresten
Bij een duurzaam concept hoort een duurzame verpakking. Zowel de verpakking van de koekjes als de etiketten op de zakjes zijn biologische afbreekbaar en composteerbaar.
De buitenkant van de zakjes zijn gemaakt van een nieuwe generatie papier (Paperwise) met een lage milieu impact. Het wordt gemaakt van stengels en bladeren van landbouwgewassen die overblijven na de oogst. Een bijkomend voordeel is dat de verkoop van dit restafval voor de boeren een extra inkomstenbron is. De binnenkant van de zakjes bevat een doorzichtig cellulosezakje van verdund houtbladvezel.