Ketchup van overtollige tomaten
Veel tomaten worden weggegooid omdat ze ‘niet mooi genoeg’ zijn. The Ketchup Project maakt er ketchup van. Voor 100 gram ketchup wordt 200 gram zongerijpte tomaten gebruikt. De ketchup wordt op smaak gebracht met louter natuurlijke ingrediënten zoals azijn, ui, knoflook, zeezout en rietsuikersap. Geen kunstmatige geur- en smaakstoffen dus.
Naast de ‘gewone’ tomatenketchup maakt The Ketchup Project smokey tomatenketchup. Deze ketchup is licht-pittig en kruidig van smaak. Lekker bij een BBQ, quiche, (vega)burger of tosti!
Ook is er een ketchupvariant gemaakt van mango’s. Deze is heerlijk bij een kaasplankje, (vega)burger of als marinade voor Oosterse gerechten.
De ketchup van The Ketchup Project is een mooi initiatief om restproduct op een ambachtelijke manier te verwerken tot hoogwaardige levensmiddelen. Jammer is wel dat hiervoor tomaten uit Kenia worden gebruikt en niet uit Nederland.
Kijk voor meer info op www.theketchupproject.nl